Jde o maso jemné a velmi kvalitní, které neobsahuje téměř žádné tuky a cholesterol. Naopak je bohaté na bílkoviny a minerály. V nabídce je k dispozici maso masných plemen s podílem minimálně 75% plemene Burské především v vykastrovaných mladých kozlíků. Nejedná se o žádné staré "dojné" kozy a maso tak nemá ten všeobecně rozšířený "přípach" 

Maso je k dispozici ve velice omezeném množství převážně na přelomu podzimu a zimy a doporučujeme ho předem objednat. 

Důležitým faktorem ovlivňujícím chuť a kvalitu masa je pobyt zvířat ve volných výbězích, kde je přirozenou potravou tráva z pastvin a navíc jsou zvířata v dobré kondici, díky pravidelnému pohybu.

Kůzlečí maso je lehce stravitelné, má malý obsah nasycených kyselin, a je tím pádem vhodné třeba pro ty, kteří mají zvýšenou hladinu cholesterolu. Konzumace se doporučuje také pro osoby na bezlepkové dietě nebo jako prevence kardiovaskulárních chorob a také jako strava pro sportovce.

 

Rozdělení kůzlečího masa

 

KŮZLEČÍ KRK - Šťavnatý a ideálně tučný kousek masa je vhodný pro pomalé metody přípravy jako vaření nebo pečení. Z krku připravíte skvělý guláš nebo pikantní ragú, ale nejlépe mu vyhovuje pozvolné pečení při nízké teplotě s kořenovou zeleninou a česnekem.

KŮZLEČÍ HRUDÍ A BOK - Tučnější kousek masa, který se dá ale delším pečením nebo vařením dobře připravit. Můžete ho také nechat marinovat v oleji, soli a česneku a pak opéct na cibulce.

KŮZLEČÍ PLEC - Výrazná a aromatická část kůzlečího je jako dělaná na pečení a grilování. Zkuste ji prošpikovat špekem, přidat kořenovou zeleninu a trochu voňavého tymiánu a pozvolna péct.

KŮZLEČÍ HŘBET - Málo tučné, kvalitní maso, kterému pro změnu sluší rychlejší typ přípravy, třeba na grilu nebo na pánvi. Pokud jej chcete péct, volte rozhodně kratší dobu. Báječně chutná prošpikované domácí slaninou a podlévané černým pivem.

KŮZLEČÍ KÝTA - Je vynikající volbou na grilování nebo pro opékání zprudka na pánvičce. Rozumí si s bylinkami jako jsou bazalka nebo tymián.

Kůzlečí hřbet s kostí cca 1kg
Kůzlečí hřbet s kostí cca 1kg
460 Kč / kg

Málo tučné, kvalitní maso, kterému pro změnu sluší rychlejší typ přípravy, třeba na grilu nebo na pánvi. Pokud jej...

Skladem 
Detail
Kód: 308
Kůzlečí kolínka s kostí cca 1kg
275 Kč / kg

Skladem 
Detail
Kód: 302
Kůzlečí kotleta
595 Kč / kg

Skladem 
Detail
Kód: 314
Kůzlečí krk s kostí cca 1kg
240 Kč / kg

Šťavnatý a ideálně tučný kousek masa je vhodný pro pomalé metody přípravy jako vaření nebo pečení. Z krku připravíte...

Skladem 
Detail
Kód: 296
Kůzlečí kýta s kostí cca 2 kg
385 Kč / kg

Je vynikající volbou na grilování nebo pro opékání zprudka na pánvičce. Vít Morkus také doporučuje jehněčí kýtu...

Skladem 
Detail
Kód: 305
Kůzlečí plec s kostí cca 1kg
295 Kč / kg

Výrazná a aromatická část kůzlečího je jako dělaná na pečení a grilování. Zkuste ji prošpikovat špekem, přidat...

Skladem 
Detail
Kód: 293
Kůzlečí žebírka s kostí cca 1kg
215 Kč / kg

Skladem 
Detail
Kód: 299
7 položek celkem