Jde o maso jemné a velmi kvalitní, které neobsahuje téměř žádné tuky a cholesterol. Naopak je bohaté na bílkoviny a minerály. V nabídce je k dispozici maso masných plemen s podílem minimálně 75% plemene Burské především v vykastrovaných mladých kozlíků. Nejedná se o žádné staré "dojné" kozy a maso tak nemá ten všeobecně rozšířený "přípach" 

Maso je k dispozici ve velice omezeném množství převážně na přelomu podzimu a zimy a doporučujeme ho předem objednat. 

Důležitým faktorem ovlivňujícím chuť a kvalitu masa je pobyt zvířat ve volných výbězích, kde je přirozenou potravou tráva z pastvin a navíc jsou zvířata v dobré kondici, díky pravidelnému pohybu.

Kůzlečí maso je lehce stravitelné, má malý obsah nasycených kyselin, a je tím pádem vhodné třeba pro ty, kteří mají zvýšenou hladinu cholesterolu. Konzumace se doporučuje také pro osoby na bezlepkové dietě nebo jako prevence kardiovaskulárních chorob a také jako strava pro sportovce.

 

Rozdělení kůzlečího masa

 

KŮZLEČÍ KRK - Šťavnatý a ideálně tučný kousek masa je vhodný pro pomalé metody přípravy jako vaření nebo pečení. Z krku připravíte skvělý guláš nebo pikantní ragú, ale nejlépe mu vyhovuje pozvolné pečení při nízké teplotě s kořenovou zeleninou a česnekem.

KŮZLEČÍ HRUDÍ A BOK - Tučnější kousek masa, který se dá ale delším pečením nebo vařením dobře připravit. Můžete ho také nechat marinovat v oleji, soli a česneku a pak opéct na cibulce.

KŮZLEČÍ PLEC - Výrazná a aromatická část kůzlečího je jako dělaná na pečení a grilování. Zkuste ji prošpikovat špekem, přidat kořenovou zeleninu a trochu voňavého tymiánu a pozvolna péct.

KŮZLEČÍ HŘBET - Málo tučné, kvalitní maso, kterému pro změnu sluší rychlejší typ přípravy, třeba na grilu nebo na pánvi. Pokud jej chcete péct, volte rozhodně kratší dobu. Báječně chutná prošpikované domácí slaninou a podlévané černým pivem.

KŮZLEČÍ KÝTA - Je vynikající volbou na grilování nebo pro opékání zprudka na pánvičce. Rozumí si s bylinkami jako jsou bazalka nebo tymián.

Kůzlečí hřbet s kostí cca 1kg
Kůzlečí hřbet s kostí cca 1kg
460 Kč / kg

Málo tučné, kvalitní maso, kterému pro změnu sluší rychlejší typ přípravy, třeba na grilu nebo na pánvi. Pokud jej...

Skladem 
Detail
Kód: 308
Kůzlečí kolínka s kostí cca 1kg
275 Kč / kg

Skladem 
Detail
Kód: 302
Kůzlečí kotleta
595 Kč / kg

Skladem 
Detail
Kód: 314
Kůzlečí krk s kostí cca 1kg
240 Kč / kg

Šťavnatý a ideálně tučný kousek masa je vhodný pro pomalé metody přípravy jako vaření nebo pečení. Z krku připravíte...

Skladem 
Detail
Kód: 296
Kůzlečí kýta s kostí cca 2 kg
385 Kč / kg

Je vynikající volbou na grilování nebo pro opékání zprudka na pánvičce. Vít Morkus také doporučuje jehněčí kýtu...

Skladem 
Detail
Kód: 305
Kůzlečí plec s kostí cca 1kg
295 Kč / kg

Výrazná a aromatická část kůzlečího je jako dělaná na pečení a grilování. Zkuste ji prošpikovat špekem, přidat...

Skladem 
Detail
Kód: 293
Kůzlečí žebírka s kostí cca 1kg
215 Kč / kg

Skladem 
Detail
Kód: 299
7 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení