Produkce masa není a nikdy asi nebude naší prioritou nicméně o to více si necháme potom záležet s jeho přípravou.
Porážená zvířata jsou ve věku 6-12 měsíců vždy na volné pastvině krmené jen čerstvou pastvou s příměsí místních bylin. Maso navíc necháváme projít metodou suchého zrání u nás v chladících boxech, kde sice maso přijde o část hmotnosti (ztráta vody 10 - 15 %) ale ještě více zkřehne a udělá z masa nezaměnitelný kulinářský klenot.
Poté už je jen maso rozporcováno, zavakuováno a připraveno k výdeji.
Berte prosím na vědomí, že váha masa je orientační a záleží vždy na velikosti každého kusu.

Málo tučné, kvalitní maso, kterému pro změnu sluší rychlejší typ přípravy, třeba na grilu nebo na pánvi. Pokud jej...

Šťavnatý a ideálně tučný kousek masa je vhodný pro pomalé metody přípravy jako vaření nebo pečení. Z krku připravíte...

Je vynikající volbou na grilování nebo pro opékání zprudka na pánvičce. Vít Morkus také doporučuje jehněčí kýtu...