Jde o maso jemné a velmi kvalitní, které neobsahuje téměř žádné tuky a cholesterol. Naopak je bohaté na bílkoviny a minerály. V nabídce je k dispozici maso masných plemen s podílem minimálně 50 % plemene Dorper a poté s podílem 80% - 100% podílu plemene Dorper. 

Plemeno Dorper bylo vyšlechtěno v Jižní Africe ve třicátých letech minulého století. Maso tohoto plemene je výrazně světlejší, než klasické jehněčí a je díky svým vlastnostem ve světě prodáváno jako samostatná kategorie "jehněčí Dorper". Maso má malým obsah tuku a i v dospělém věku velice malou míru skopového přípachu.  Jehněčí maso příjemně voní a pro jeho přípravu se doporučuje použití bylinek jako tymiánu, rozmarýnu, česneku apod.

 

 Rozdělení jehněčího masa

Jehněčí krk - Maso z krku (krkovičky) a zákrčí (šrůtky) je dobře prorostlé a šťavnaté. Proto se výborně hodí na guláš, perkelt nebo ragú, případně na asijské kari. Můžete ho také nakrájet na steaky ke grilování nebo smažení.

Jehněčí hrudí a bok - Nepatří ke zrovna nejžádanějším částem jehněčího masa, protože obsahují velké množství tuku. V polévce, guláši nebo ragú ovšem chutnají skvěle. Z boku a vykostěného hrudí se dají připravit výborné rolády.

Jehněčí plec -Je aromatická, má intenzivní chuť a hodí se k pečení nebo dušení. I ji můžete použít na roládu, vzhledem k vyššímu podílu tuku je vhodná také k mletí. Z mletého jehněčího pak připravíte třeba delikátní karbanátky na burgery nebo na nejen na Balkáně velmi oblíbené čevapi.

Jehněčí hřbet - Patří k nejhodnotnějším a nejlahodnějším částem jehněčího masa, je jemně vláknitý a libový. Hřbet mladých zvířat se většinou peče vcelku, po nakrájení na medailonky se výborně hodí též na grilování.

Jehněčí kýta - I ona patří mezi oblíbené a kvalitní části. Maso z ní je křehké, libové, jemně vláknité a má příjemně pikantní chuť. Kýta mladých zvířat se peče vcelku. Skvěle chutná s čerstvými bylinkami. Můžete ji také použít  na grilování či pro přípravu jemných libových řízků, které obsahují minimum chrupavek.

 

Jehněčí hřbet s kostí (cca 1 kg)
Jehněčí hřbet s kostí (cca 1 kg)
od 380 Kč / kg
+ další

Patří k nejhodnotnějším a nejlahodnějším částem jehněčího masa, je jemně vláknitý a libový. Hřbet mladých zvířat se...

Na dotaz 
Kód: 92/MIX
Jehněčí kolínko s kostí (cca 1 kg)
Jehněčí kolínko s kostí (cca 1 kg)
od 225 Kč / kg
+ další

Ideální na pečení

Na dotaz 
Kód: 101/MIX
Jehněčí krk s kostí (cca 1 kg)
Tip
Jehněčí krk s kostí (cca 1 kg)
od 190 Kč / kg
+ další

Je aromatická, má intenzivní chuť a hodí se k pečení nebo dušení. I ji můžete použít na roládu, vzhledem k vyššímu...

Na dotaz 
Kód: 98/MIX
Jehněčí kýta s kostí (cca 2 kg)
Jehněčí kýta s kostí (cca 2 kg)
od 320 Kč / kg
+ další

Patří k nejhodnotnějším a nejlahodnějším částem jehněčího masa, je jemně vláknitý a libový. Hřbet mladých zvířat se...

Na dotaz 
Kód: 89/MIX
Jehněčí plec s kostí (cca 1 kg)
Jehněčí plec s kostí (cca 1 kg)
od 250 Kč / kg
+ další

Je aromatická, má intenzivní chuť a hodí se k pečení nebo dušení. I ji můžete použít na roládu, vzhledem k vyššímu...

Na dotaz 
Kód: 95/MIX
Jehněčí pupek a maso na mletí (cca 1 kg) Kód: 290/MIX
Jehněčí žebírka (cca 1kg)
Tip
Jehněčí žebírka (cca 1kg)
od 175 Kč / kg
+ další

Na dotaz 
Kód: 86/MIX
7 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení