Vepřové maso z Mangalice
Jak již zde bylo zmíněno, mangalica se skládá z 65 – 70 % tuku a pouze 30 – 35 % zbývá pro maso. Můžeme o ní tudíž prohlásit, že se jedná o jedno z nejtučnějších prasat na světe. Není však tuk jako tuk. Podle příjmu tuků se nám v těle mění i hladina cholesterolu. Když se řekne slovo cholesterol, mnoho lidí si představí něco hrozného, co nám škodí. Není to tak úplně pravda.
Náš chov je malý, zvířata se mohou pást na úpatí kopce Hazmburk, kde možná v kopcovitém terénu nerostou tak rychle, ale nám to příliš nevadí..

Vepřová sádlo hřbetní Mangalica
Kód: 372
130 Kč
/ kg
Sádlo není zpracované a je nutné ho dále zpracovat
Na dotaz

Vepřová sádlo vnitřní Mangalica
Kód: 369
90 Kč
/ kg
Sádlo není zpracované a je nutné ho dále zpracovat
Na dotaz
11 položek celkem