Vepřové maso z Mangalice

Jak již zde bylo zmíněno, mangalica se skládá z 65 – 70 % tuku a pouze 30 – 35 % zbývá pro maso. Můžeme o ní tudíž prohlásit, že se jedná o jedno z nejtučnějších prasat na světe. Není však tuk jako tuk. Podle příjmu tuků se nám v těle mění i hladina cholesterolu. Když se řekne slovo cholesterol, mnoho lidí si představí něco hrozného, co nám škodí. Není to tak úplně pravda.

 

Náš chov je malý, zvířata se mohou pást na úpatí kopce Hazmburk, kde možná v kopcovitém terénu nerostou tak rychle, ale nám to příliš nevadí..

Vepřový bok s kůží vhodný k uzení Mangalica Kód: 348
Vepřová kotleta Mangalica
Vepřová kotleta Mangalica
300 Kč / kg

Na dotaz 
Detail
Kód: 366
Vepřová krkovice Mangalica
Vepřová krkovice Mangalica
290 Kč / kg

Na dotaz 
Detail
Kód: 387
Vepřová kýta Mangalica
Vepřová kýta Mangalica
290 Kč / kg

Na dotaz 
Detail
Kód: 354
Vepřová koleno SK Mangalica
Vepřová koleno SK Mangalica
175 Kč / kg

Na dotaz 
Detail
Kód: 351
Vepřová plec Mangalica
Vepřová plec Mangalica
200 Kč / kg

Na dotaz 
Detail
Kód: 390
Vepřová sádlo hřbetní Mangalica
Vepřová sádlo hřbetní Mangalica
130 Kč / kg

Sádlo není zpracované a je nutné ho dále zpracovat 

Na dotaz 
Detail
Kód: 372
vepřový ořez Mangalica
vepřový ořez Mangalica
170 Kč / kg

Na dotaz 
Detail
Kód: 393
Vepřová sádlo vnitřní Mangalica
90 Kč / kg

Sádlo není zpracované a je nutné ho dále zpracovat 

Na dotaz 
Detail
Kód: 369
Vepřové panenka Mangalica
590 Kč / kg

Na dotaz 
Detail
Kód: 381
Vepřový bok vhodný k pečení Mangalica
175 Kč / kg

bez kůže

Na dotaz 
Detail
Kód: 384
11 položek celkem