Jehněčí maso

Jde o maso jemné a velmi kvalitní, které neobsahuje téměř žádné tuky a cholesterol. Naopak je bohaté na bílkoviny a minerály. V nabídce je k dispozici maso masných plemen s podílem minimálně 50 % plemene Dorper a poté s podílem 80% - 100% podílu plemene Dorper. 

Plemeno Dorper bylo vyšlechtěno v Jižní Africe ve třicátých letech minulého století. Maso tohoto plemene je výrazně světlejší, než klasické jehněčí a je díky svým vlastnostem ve světě prodáváno jako samostatná kategorie "jehněčí Dorper". Maso má malým obsah tuku a i v dospělém věku velice malou míru skopového přípachu.  Jehněčí maso příjemně voní a pro jeho přípravu se doporučuje použití bylinek jako tymiánu, rozmarýnu, česneku apod.

 

 Rozdělení jehněčího masa

Jehněčí krk - Maso z krku (krkovičky) a zákrčí (šrůtky) je dobře prorostlé a šťavnaté. Proto se výborně hodí na guláš, perkelt nebo ragú, případně na asijské kari. Můžete ho také nakrájet na steaky ke grilování nebo smažení.

Jehněčí hrudí a bok - Nepatří ke zrovna nejžádanějším částem jehněčího masa, protože obsahují velké množství tuku. V polévce, guláši nebo ragú ovšem chutnají skvěle. Z boku a vykostěného hrudí se dají připravit výborné rolády.

Jehněčí plec -Je aromatická, má intenzivní chuť a hodí se k pečení nebo dušení. I ji můžete použít na roládu, vzhledem k vyššímu podílu tuku je vhodná také k mletí. Z mletého jehněčího pak připravíte třeba delikátní karbanátky na burgery nebo na nejen na Balkáně velmi oblíbené čevapi.

Jehněčí hřbet - Patří k nejhodnotnějším a nejlahodnějším částem jehněčího masa, je jemně vláknitý a libový. Hřbet mladých zvířat se většinou peče vcelku, po nakrájení na medailonky se výborně hodí též na grilování.

Jehněčí kýta - I ona patří mezi oblíbené a kvalitní části. Maso z ní je křehké, libové, jemně vláknité a má příjemně pikantní chuť. Kýta mladých zvířat se peče vcelku. Skvěle chutná s čerstvými bylinkami. Můžete ji také použít  na grilování či pro přípravu jemných libových řízků, které obsahují minimum chrupavek.

Jehněčí kolínka - Často opomíjené krátké maso vhodné k pečení.

 

Jehněčí hřbet s kostí (0,6-1,5 kg)
Jehněčí hřbet s kostí (0,6-1,5 kg)
od 380 Kč / kg
+ další

Patří k nejhodnotnějším a nejlahodnějším částem jehněčího masa, je jemně vláknitý a libový. Hřbet mladých zvířat se...

Na dotaz 
Kód: 92/MIX
Jehněčí kolínko s kostí (cca 1-2 kg)
Jehněčí kolínko s kostí (cca 1-2 kg)
od 225 Kč / kg
+ další

Ideální na pečení Pokud máte o maso zájem kontaktujte nás a my Vám pošleme informaci o termínech dozrání masa

Na dotaz 
Kód: 101/MIX
Jehněčí krk s kostí (0,5-1,5 kg)
Tip
Jehněčí krk s kostí (0,5-1,5 kg)
od 220 Kč / kg
+ další

Je aromatická, má intenzivní chuť a hodí se k pečení nebo dušení. I ji můžete použít na roládu, vzhledem k vyššímu...

Na dotaz 
Kód: 98/MIX
Jehněčí kýta s kostí (cca 1,5-3 kg)
Jehněčí kýta s kostí (cca 1,5-3 kg)
od 320 Kč / kg
+ další

Patří k nejhodnotnějším a nejlahodnějším částem jehněčího masa, je jemně vláknitý a libový. Hřbet mladých zvířat se...

Na dotaz 
Kód: 89/MIX
Jehněčí plec s kostí (1-2 kg)
Jehněčí plec s kostí (1-2 kg)
od 250 Kč / kg
+ další

Je aromatická, má intenzivní chuť a hodí se k pečení nebo dušení. I ji můžete použít na roládu, vzhledem k vyššímu...

Na dotaz 
Kód: 95/MIX
Jehněčí pupek a maso na mletí (cca 1 kg)
Jehněčí pupek a maso na mletí (cca 1 kg)
80 Kč
+ další

Pokud máte o maso zájem kontaktujte nás a my Vám pošleme informaci o termínech dozrání masa

Na dotaz 
Kód: 290/MIX
Jehněčí žebírka (cca 1kg)
Tip
Jehněčí žebírka (cca 1kg)
od 175 Kč / kg
+ další

Pokud máte o maso zájem kontaktujte nás a my Vám pošleme informaci o termínech dozrání masa

Na dotaz 
Kód: 86/MIX
7 položek celkem