Maso
Produkce masa není a nikdy asi nebude naší prioritou nicméně o to více si necháme potom záležet s jeho přípravou.
Porážená zvířata jsou ve věku 6-12 měsíců vždy na volné pastvině krmené jen čerstvou pastvou s příměsí místních bylin. Maso navíc necháváme projít metodou suchého zrání u nás v chladících boxech, kde sice maso přijde o část hmotnosti (ztráta vody 10 - 15 %) ale ještě více zkřehne a udělá z masa nezaměnitelný kulinářský klenot.
Poté už je jen maso rozporcováno, zavakuováno a připraveno k výdeji.
Berte prosím na vědomí, že váha masa je orientační a záleží vždy na velikosti každého kusu.
Málo tučné, kvalitní maso, kterému pro změnu sluší rychlejší typ přípravy, třeba na grilu nebo na pánvi. Pokud jej...
Kůzlečího máme jen velice omezené množství a proto je skoro vždy vyprodané na celý rok dopředu a je třeba si ho...
Kůzlečího máme jen velice omezené množství a proto je skoro vždy vyprodané na celý rok dopředu a je třeba si ho...
Šťavnatý a ideálně tučný kousek masa je vhodný pro pomalé metody přípravy jako vaření nebo pečení. Z krku připravíte...
Je vynikající volbou na grilování nebo pro opékání zprudka na pánvičce. Vít Morkus také doporučuje jehněčí kýtu...